Loading...
Kuoro2018-11-28T09:24:26+00:00

Mikä on Cantio Laudis?

Cantio Laudis (lat. kiitoksen laulu) on Karjasillan seurakunnan nuorekas sekakuoro, joka perustettiin vuonna 2006. Laulajat ovat pääosin oululaisia musiikin harrastajia, opiskelijoita ja ammattilaisia. Reilun kymmenen vuoden kuluessa Cantio Laudis on kehittynyt kuoroksi, jonka riveihin hakeudutaan silloin, kun on halu laulaa tasokkaasti. Tällä hetkellä kuorossa on 54 laulajaa. Se harjoittelee viikottain ja valmistaa jatkuvasti laajaa, vaativaakin ohjelmistoa painottuen kirkkomusiikkiin.

Cantio Laudis -kuoro pyrkii rikastuttamaan Oulun seurakuntien musiikkielämää osallistumalla jumalanpalveluksiin ja seurakuntien juhlatilaisuuksiin sekä pitämällä omia konsertteja. Cantio Laudis -kuoroa on johtanut alusta saakka diplomikuoronjohtaja Olli Heikkilä (s. 1982, MuM, LL) pois lukien ajanjaksoa syksystä 2011 jouluun 2012, jolloin johtajana toimi Eeva Maija Sorvari. 10-vuotisjuhlavuotenaan 2016 kuoro julkaisi ensimmäisen omakustanteensa, “Voittaa valo” -jouluäänitteen.

Kuoro on ollut esittämässä mm. J. S. Bachin Jouluoratoriota, Johannes-passiota, Matteus-passiota ja kantaatteja, Johannes Brahmsin Saksalaista sielunmessua, Luigi Cherubinin ja Gabriel Faurén Requiemeja, Felix Mendelssohnin Elia-oratoriota, Wolfgang A. Mozartin suurta c-mollimessua ja Requiemia sekä Camille Saint-Saënsin Jouluoratoriota. Kuoro on kantaesittänyt Antti Heikkilän Pietari-oratorion ja Seppo Paakkunaisen 12 hetkeä -passion.

Tietoa tulevista konserteista löydät Etusivulta.

Aiemmin tapahtunutta

Viimeisimmät artikkelit