Rukous

Kuoron toinen omakustanneäänite, Rukous, julkistettiin helmikuussa 2020. Levy sisältää erilaisiin hetkiin sopivia laulettuja rukouksia. Säestyksettömien laulujen rinnalla sointumaailmaa rikastavat jousi- ja urkusäestykselliset teokset. Cantio Laudis -kuoro, musiikinjohto Olli Heikkilä, urut Irina Niskala ja Oulun Kamariorkesterin jousikvartetti.

Levyä on saatavilla konserteista ja kuorolaisilta. Voit tilata levyn myös lähettämällä sähköpostia kuoron osoitteeseen cantiolaudis (at) gmail.com.

Millaisella hetkellä sinä olet huomannut lähettäväsi pyynnön jonnekin korkeammalle? Ehkä olet laittanut kädet ristiin, ehkä hiljaa mielessäsi ajatellut jotakin omaa tai läheisen toivetta. Ehkä olet jossakin kuullut rukouksen ääneen luettuna ja ajatuksissasi yhtynyt siihen: juuri tuota minäkin haluaisin.

Cantio Laudis -kuoron ohjelmistosta valtaosa on hengellistä musiikkia, jossa erilaiset rukouksen aiheet ovat vahvasti läsnä. Kuoron toiminnan keskeisenä osana on jumalanpalveluksissa avustaminen. Jumalanpalveluksissa rukouksilla on tärkeä tehtävä, ja rukousten laulaminen yhdessä voi vahvistaa läsnäolijoiden, sekä laulajien että kuulijoiden, kokemusta niistä. Koskettavin musiikki syntyykin vuorovaikutuksena.

Kun kuoron sisällä heräsi ajatus uudesta äänitteestä, jo kuoron ydinohjelmiston perusteella sen teemaksi oli luontevaa valita rukous. Levykokonaisuuden suunnittelun tueksi kuorolaisilta pyydettiin ehdotuksia teemaan sopivista kappaleista. Ehdotusten pohjalta tälle levylle on koottu monenlaisiin elämäntilanteisiin ja hetkiin sopivia laulettuja rukouksia, joita kappaleiden erilaiset musiikilliset tyylit ilmentävät ja syventävät. Levyllä kuulemiisi rukouksiin voit, kuulijamme, mielessäsi yhtyä − silloinkin, kun et itse osaa sanoittaa tuntojasi. Musiikki ja yhdessä laulaminen voivat näin vaikuttaa erityisellä tavalla. Heikkona hetkenä voimme pyytää: Muista, Jeesus, minua voimieni uupuessa. Ahdistuneisiinkin pyyntöihin liittyy kuitenkin toivo ja luottamus. Koska olet Jumalani ja Isäni, et lastasi hylkää, Sinä isällinen sydän! Jumalaan voi turvautua luottavaisin ja iloisin mielin, muistaen Hänen rakkautensa suuruuden.

Toivomme, että tämä äänite voisi kulkea matkassasi, rakas kuulijamme, elämäsi eri vaiheissa tukien, rohkaisten ja lohduttaen sekä kanssasi iloiten. Suurempi kuin sydämemme, suurempi kuin ihmistyö hiljaisuus on rukouksen, siinä Luojan sydän lyö. Rukouksessa on voimaa.

Anna Vatanen (puheenjohtaja 2020, Cantio Laudis ry.)